FTTX

Elektroskandia har erfarenhet har arbetat med logistik och produkter relaterade till det fasta nätet i över 50 år. Runt år 2000 intensifierades samarbetet med Telia genom avtal inom kopparnätet med övertagande av lager och distribution av Teliagodkänt material. Idag är Elektroskandia den ledande leverantören inom FTTX och snabbt distribuerar över hela landet via hög lagertillgänglighet i centrallagret.

Elektroskandia produktutbud stödjer både nätägare och installatörer av fiber oavsett om det är för markförläggning, stationer eller fastighetsnät.

Mobila nät

Elektroskandia har lång erfarenhet av att leverera ett brett produktsortiment, anpassade logistiklösningar och teknisk support för kunder som är verksamma inom byggnation av mobila nät i och utanför Sverige där vi även levererar till OEM-kunder via vår grupp Sonepar. Vi samarbetar med kompetenta tillverkarna som kan leverera långsiktiga och hållbara produktlösningar, för att möta operatörernas kvalitetskrav.

Malmö Stadsnät säkrar infrastrukturen

Malmö Stadsnät säkrar infrastrukturen

Malmö Stadsnät arbetar sedan lång tid tillbaka med säkerheten kring den fysiska infrastrukturen för fibernätet. En av satsningarna som nu genomförs är att förse kabelbrunnarna med låsbara innerlock. Malmö stad förvaltar och bygger fibernät för framtidens...

läs mer
GeTel och Elektroskandia i utvecklande samarbete

GeTel och Elektroskandia i utvecklande samarbete

Mobilnätsbyggaren GeTel (General Telecom AB) och Elektroskandia har under flera år haft ett utvecklande samarbete inom flera områden, från leverans av materiel, till produktutveckling och gemensamma tester av nya produkter under varumärket NEWTEC. En produkt framtagen...

läs mer