Tid är pengar, inte minst inom elinstallationsbranschen. Ett företag som insett det är Wyse Electric, som vid ett flertal tillfällen använt sig av Elektroskandias logistiktjänst ES-Xpress.

2017 startades Wyse Electric av två entreprenörer och en elektriker. Företagets fokus är smarta, kostnadseffektiva och framtidssäkra lösningar inom el, automation och energi.

– Vi arbetar bland annat mycket med installationer som innefattar KNX-programmering och styrningar för såväl privat- som företagskunder. Vi utgår från Örebro men har kunder över en stor del av landet, säger Victor Bäck, Wyse Electric och fortsätter:

– Det mesta av den materiel vi behöver till våra projekt köper vi av Elektroskandia. De har det mesta, kan snabbt ge svar på frågor och levererar i tid. Dessutom har de logistiktjänster som gör att vi kan arbeta effektivare med det vi är bra på. En tjänst vi använt oss av vid ett flertal tillfällen är ES-Xpress.

Materiel levererat inom en timme

ES-Xpress innebär att man får materielet levererat inom en timme* från någon av Elektroskandias butiker. Det är bara att ringa och beställa på telefon: 0771-999 777. Bland fördelarna märks att man slipper avbrott i arbetet för att hämta materiel som saknas, har möjlighet att ta jobb med kort varsel och behöver mindre eget lager för oförutsedda arbeten.

– Ofta när vi är ute och installerar kommer kunden på något som de vill komplettera med. Då är det perfekt med ES-Xpress – vi slipper avbryta vårt arbete för att åka och hämta nya artiklar, sitta i bilköer och leta p-platser. Istället kan vi i lugn och ro slutföra installationen i väntan på att de kompletterande artiklarna skall levereras. Nu senast vi använde ES-Xpress var i samband med att vi kopplade in el till SMART Glas-filmer vid kontors- och konferensrum på Big Travels kontor i Danderyd. Till detta projekt levererade Elektroskandia all installationsmateriel och vi hade då kontakt med deras tekniske innesäljare Alexander Asklöf, säger Victor Bäck.

Kunde slutföra arbetet samma dag

SMART Glas, från TopRight Nordic, är en LCD-film som sätts på glasytor för att skapa insynsskydd. När LCD-filmen är spänningssatt är glaset genomskinligt, men när man slår av spänningen blir glaset frostat och det går ej att se in. En smidig lösning som blir allt mer populär.

– Vid installationen hos Big Travel kom de under tiden vi installerade på att de också ville ha möjlighet till tidsstyrning av SMART Glas-filmerna. Tack vare ES-Xpress kunde vi, efter att ha beställt de nya artiklarna, lugnt jobba vidare, ta emot leveransen och slutföra arbetet samma dag, avslutar Victor Bäck.

*Beroende på vilken zon man befinner sig i (se info.elektroskandia.se/tjanster/xpress).


 

Hej där!

Mats Westerdahl, chef Logistiktjänster Elektroskandia

Hur är intresset för ES-Xpress?

– Användandet av tjänsten ökar kontinuerligt sedan starten 2016. Förra året ökade vi 50 procent jämfört med året innan och hittills i år är uppgången 30 procent mot 2018.

Fortsätter kunder använda tjänsten när de väl börjat?

– Ja, det känns som att när man väl insett hur smidigt och enkelt det fungerar då kommer man tillbaka. Man sparar ju snabbt in kostnaden för ES-Xpress.

Har ni några nyheter på gång kring ES-Xpress?

– Vi arbetar just nu på att skapa möjligheten att beställa tjänsten i vår Elektroskandia-app och i vår e-handel. Detta som ett led i att förbättra kundupplevelsen och användarvänligheten.