Prefament har valt att utrusta sina lägenhetsmoduler med Cylinda vitvaror och dessutom skrivit avtal med Elektroskandia gällande installationsmateriel. Även olika logistiklösningar kan framöver bli aktuellt som en del i samarbetet mellan de bägge företagen.

Prefament AB har bara funnits i fem år men har under den tiden producerat cirka 1000 lägenhetsmoduler vid sin fabrik i Kungsör.

– Vårt koncept bygger på att producera lägenhetsmodulerna så rationellt som möjligt och färdigställa dem så att de i princip är flyttstädade när de lämnar våra lokaler. Vi har egna arkitekter, bygger i trä och har en hög miljöprofil.

Produktionen sker längs ett löpande band där modulen passerar olika arbetsstationer för montering och installation av all utrustning som behövs i en lägenhet, med fast inredning monterad i vardagsrum och kök samt med kaklat och inrett badrum. Vår produktion är uppbyggd för att vara rationell och med hög standardisering, säger Magnus Beckman, vd för Prefament AB.

Egen serie lägenhetsmoduler

Under de år som företaget verkat har man producerat åt ett annat företag som själva designat lägenhetsmodulerna. Nu har Prefament tagit fram en egen modulserie lägenheter som ska tillverkas vid företagets nya fabrik i Söderhamn.

– Långsiktigt är vårt mål att vara lägenhetsmodultillverkare medan våra kunder får agera byggherrar. Men när det nu gäller vårt första egna projekt så genomför vi det från början till slut. Detta för att ta del av synpunkter och lära oss. Det första egna projektet är i Borlänge där vi nu i samarbete med Tunabyggen bygger 70 bostadsrättslägenheter i Jakobsdalen. Byggnationen beräknas vara klart för inflyttning vintern 2019-2020, berättar Magnus Beckman.

Helhetslösning

Till lägenheterna i Borlänge behövde Prefament hitta en leverantör av vitvaror och man gick därför ut med en offertförfrågan.

– Vår kravspecifikation innehöll bland annat funktioner, design och service, säger Magnus Beckman.

Siw Ölmheden, distriktschef på Cylinda, tog kontakt med Prefament för ett möte där man gick igenom Cylindas produkter och erbjudande.

– Vi hittade ganska snabbt ett sortiment som passade Prefament. Förutom att de valde att skriva avtal på Cylinda vitvaror blev de också intresserade av att Elektroskandia kan leverera installationsmateriel till deras produktion. Vårt avtal kom därför även att omfatta installationsmateriel, säger Siw Ölmheden.

– Vi fastnade snabbt för Cylinda, produkterna motsvarade våra krav samtidigt som de var angelägna om att tillgodose våra önskemål. En annan del av deras erbjudande som vi också är intresserade av är Elektroskandias möjlighet att kunna projektpacka installationsmateriel per lägenhetsmodul. Det är ett sätt för oss att ytterligare effektivisera vår produktion, avslutar Magnus Beckman.

Den första visningslägenheten till projektet i Borlänge finns nu på plats utanför Kupolen köpcentrum.

 

Cylinda vitvaror till Prefaments bostadsrättslägenheter i Borlänge

Kök
– Ugn IBU512, rostfri
– Induktionshäll IHI6160
– Inbyggd mikro IM91M, rostfri
– Diskmaskin DM3134, rostfri
– Kyl/frys KF2385N, rostfri

Tvätt
– Tvätt/tork kombimaskin FTTK 5685