Att tillhandahålla olika logistiktjänster är en viktig del av Elektroskandias erbjudande. Med hjälp av dessa tjänster kan kunderna lägga större fokus på sin kärnverksamhet och uppnå maximal flexibilitet samt kostnadseffektivitet. Nya logistiktjänster utvecklas kontinuerligt och de senaste nyheterna är Container GPS och Hämtning av returemballage.

Logistiktjanst_1_250Spåra container med GPS

Elektroskandia levererar allt fler containrar med materiel till kunder. Det gäller framför allt projektleveranser ute på siter men även ett antal kundunika lager. Idag har Elektroskandia 100-talet containrar ute runt om i Sverige. Ett problem som visat sig är att containrar, trots att de är skrymmande, alltför lätt kommer på avvägar. Många personer kanske är inblandade i hanteringen och man har svårt att hålla koll. Containern levereras till ett ställe, sen kanske den flyttas och det har hänt att containrar till och med har försvunnit. Lösningen på problemet är Container GPS.
– Under 2015 börjar vi med att förse alla containrar med en GPS-sändare, vilket innebär att såväl vi som våra kunder enkelt kan se var olika containrar är. Då en sån här container normalt inte har någon el så har strömförsörjningen till en GPS tidigare varit ett problem. Nu har vi ett batteri som räcker upp till 10 år! Det här förenklar både för oss och våra kunder, säger Mats Blom, logistikutvecklare på Elektroskandia.

 

Logistiktjanst_2_250Hämtning av returemballage

Hantering av tomtrummor ute på arbetsplatser är ett allmänt bekymmer. Det är fråga om stora värden, men det har saknats effektiva verktyg för hur hanteringen ska skötas. För att lösa problemet kan Elektroskandia nu erbjuda den nyutvecklade tjänsten Hämtning av returemballage, som enkelt bokas direkt på hemsidan.
– Vi märker upp alla kabeltrummor som levereras med en streckkod. På vår hemsida kan kunderna gå in på sitt kundnummer och se vad som blivit levererat och boka hämtning av returemballage. Efter det tar vi hand om emballaget och krediterar varje kabeltrumma. Det här en efterfrågad tjänst och först ut att använda den är Vattenfall, säger Mats Blom.