El-Agenten har utfört all elinstallation vid Mejeriets vård- och omsorgsboende i Skillingaryd. Ett omfattande projekt där Elektroskandia levererat all elmateriel.

– Vi har handlat av Elektroskandia under ett antal år nu. Det fungerar mycket bra och framför allt värdesätter jag vårt nära samarbete och deras utesäljare Anne-Lie Andersson. Hon ställer alltid upp och hennes engagemang är en avgörande faktor för oss. Anne-Lie är snabb på att få fram priser, offerter och ge svar samma dag. Och om det någon gång blir fel så rättar hon till det snabbt och smidigt, säger Jörgen Johansson, ägare av El-Agenten.

Största projektet

El-Agenten har 25 anställda och startade verksamheten i Hillerstorp, där industri­företaget Thule of Sweden är en stor kund, och har även filial i Skillingaryd. Förutom elinstallation så har man också en kylavdelning och butiksverksamhet, med ett sortiment som i en gammaldags järnaffär.

– Vi jobbar mot såväl industri och kommun som privatkunder. Äldreboendet Mejeriet är det hittills största projekt vi arbetat med. Det startade för oss hösten 2018 då vi fick uppdraget av Gärahovs Bygg och bygg­herre var Vaggeryds kommun. Projektet omfattade såväl projektering, ihop med inhyrda konsulter, som all elinstallation i fastigheten, säger Jörgen Johansson.

Komplext installationsarbete

Mejeriets vård- och omsorgsboende för äldre är beläget centralt i Skillingaryd. Fastigheten är fyra våningar hög och består av trygghetsboende med 16 lägenheter, vårdboende med 25 lägenheter samt dess­utom gym, spa-rum och restaurang.

– Jämfört med att göra installationer i en industrilokal är det mycket mer komplext med ett äldreboende. Det är väldigt tekniktätt vilket i sig innebär en stor utmaning. Jag kontaktade Elektro­skandia på ett tidigt stadium för att gå igen­om projektet och den materiel som skulle krävas, säger Jörgen Johansson.

Stora mängder materiel

På Elektroskandia var främst Anne-Lie Andersson och tekniska innesäljaren Andreas Magnusson inblandade i projektet.

– Min roll var framför allt att ta in priser enligt underlag, göra offerter samt ge stöd och teknisk support till El-Agenten. Det gick åt stora mängder materiel, ett exempel är vanliga tvåvägsuttag som det nästan var 1000 st av. En utmaning var centralbiten, som inte var klar från början. Här fick jag tillsammans med elkonsulten och El-Agenten diskutera olika alternativ och tack vare bra samarbete så löste vi det tillsammans, säger Andreas Magnusson.

Tidspressat projekt

El-Agenten har beställt löpande på webben från Elektroskandia, som levererat med natt­transport innan klockan 07.00, antingen till byggarbetsplatsen eller till El-Agentens filial.

– Vi har haft ett nära samarbete under hela projektets gång. En stor utmaning har varit tiden, men vi har funnits med som stöd när materiel tagit slut och sett till att snabbt få fram nytt. Resultatet har verkligen blivit bra och det har varit kul att få vara med och leverera till det här stora projektet, säger Anne-Lie Andersson.

– Det var väldigt tidspressat men vi lycka­des ändå. Som mest vid slutmonteringen hade vi 14 medarbetare och 6 inhyrda på plats. Vi blev precis klara med projektet innan sommaren och nu är det bara några mindre kompletteringar kvar, säger Jörgen Johansson och fortsätter:

– Samarbetet med Elektroskandia har fungerat bra, de har ett brett sortiment, har levererat som planerat och även ställt upp när det kört ihop sig. Precis så som man vill att en leverantör ska vara helt enkelt.