Peter Westerlund, Waxö El på besök hos Bertil Jocke Sellbom, som fått en ny laddbox monterad.

I och med att allt fler går över till elbil ökar också efterfrågan på laddboxar. Waxö El är såg möjligheterna och har därför valt att marknadsföra sin kompetens på den lokala marknaden i Vaxholm, strax utanför Stockholm. Satsningen på lokal annonsering har också gett resultat, i form av ökat antal förfrågningar och order på såväl laddboxar som vanliga elinstallationer och service.

 

Waxö El startades för fyra år sedan och drivs av Peter Westerlund, med Anton Nordin som sin högra hand.

– Vår kundkrets består främst av privatpersoner men även en del bostadsrättsföreningar. Det är framför allt mindre jobb, servicejobb av typen byta en central eller byta ut gamla halogen-spotar till LED och vi har även gjort en del solcellsinstallationer. Men det som ökat mest de senaste åren är efterfrågan på laddboxar. Vi installerar någon laddbox varje vecka, en vecka var det hela 8 st och den största anläggningen vi gjort var med 48 st laddboxar till en bostadsrättsförening, säger Peter Westerlund.

Skärgårdsmiljö

Företagets kundkrets finns framför allt på Vaxön, Rindö, Skarpö och Resarö men även på mindre öar i skärgården.

– Vi har en fantastisk miljö att arbeta i, det är få förunnat att kunna ”skruva” och samtidigt titta ut över havet. Men det finns också nackdelar med ö-jobb, då det ofta blir mycket bärande i backig terräng och det gäller att ha med sig allt man behöver, då man inte kan gå ut till bilen för att komplettera… Det gäller att planera och tänka till, säger Peter.

 

” Vi vill bli kända som en trygg installatör kunden kan lita på och där de snabbt kan få lokal service om något skulle hända”

 

Lokal annonsering

Sedan ett och ett halvt år tillbaka annonserar Waxö El regelbundet i lokaltidningen Lotsen, som kommer ut med 9 nummer per år.

– Många läser tidningen här ute och vi har snabbt gjort oss ett namn samtidigt som vi fått en hel del order efter att vi annonserat. Nu senast hade vi tillsammans med Garo en annons, som har gett effekt i form av såväl offerter som installationer av laddboxar. Här har vi som seriös installatör valt att gå ut med ett komplett pris för en laddbox installerad och klar. Det är alltför många lycksökare nu på marknaden som går ut med lockpriser som i slutändan inte håller, då kunden sen måste betala extra för exempelvis jordfelsbrytare, laddkabel etc. Vi vill bli kända som en trygg installatör kunden kan lita på och där de snabbt kan få lokal service om något skulle hända, säger Peter.

Många fördelar med Entity Compact

Waxö El installerar främst laddboxar från Garo och i de senaste projekten har man använt sig av nya Garo Entity Compact, som lanserades i höstas. Laddboxen har alla skydd inbyggda vilket garanterar en säker laddning, den är alltid uppkopplad och är fylld med smarta funktioner. Uppkopplingen innebär också att framtida funktioner enkelt kan adderas och den är förberedd för lastbalansering. Det finns en inbyggd jordfelsbrytare, fast kabel ingår och laddboxen kan fås i fyra olika färger.

– För oss som elektriker har boxen också fördelar så som stora plintar och många in- och utgångar för kabel. Det här gör den enkel att installera och driftsätta. Jag tycker också om att det är en svensk produkt av hög kvalitet samt att de ger oss bra support. Kunderna gillar också Entity Compact, inte minst designen, att den laddar snabbt och är säker, säger Peter och fortsätter:

– Vi handlar främst den elmateriel vi behöver hos Elektroskandia och kommer nu helt gå över till dem mycket tack vare deras nya butik i Arninge. Vi har bara 10–15 minuter dit så det är smidigt och de har alltid mycket produkter på hyllan, inte minst belysning. Men det allra bästa med dem är att personalen är så kunnig och hjälpsam. Det värdesätter vi mycket.