Sedan ett antal år tillbaka arbetar Elektroskandia med att erbjuda ett komplett produktsortiment för skåpbyggare och andra OEM-företag. Satsningen har varit mycket lyckosam och försäljningen ökar för varje år.

Mats Kensby, key account manager OEM/ Skåpbyggare på Elektroskandia.

Mats Kensby, key account manager OEM/Skåpbyggare på Elektroskandia.

Ansvarig för segmentet är Mats Kensby, key account manager OEM/Skåpbyggare på Elektroskandia.
– Vår målsättning är att förenkla våra kunders vardag så mycket som möjligt. Konceptet går ut på att erbjuda en komplett paketlösning med rätt produkter från rätt leverantörer. Vi hjälper kunderna spara tid och pengar, främst genom att de genom att handla hos oss kan dra ned på antalet inköpskanaler. De får färre leveranser att hålla reda på, färre fakturor och spar tid när det gäller kontakter, möten och förhandlingar med leverantörer, säger Mats Kensby och fortsätter;
– Att vår satsning varit rätt har också visat sig i försäljningen. Antalet kunder ökar hela tiden och sedan vi började med detta erbjudande har vi mer än fördubblat försäljningen mot skåpbyggare. Det här är givetvis mycket positivt och sporrar oss att bli ännu bättre och hela tiden utveckla vårt erbjudande med nya produkter, nya leverantörer och nya mervärden till våra kunder.

Så här säger leverantörerna

Vi lät några av Elektroskandias många leverantörer svara på frågorna:

1. Vilka produkter för OEM/skåpbyggare säljer ni via Elektroskandia?

2. Vad är fördelarna för kunden med att köpa era produkter från Elektroskandia?

 

Johan LyckowJohan Lyckow, affärsområdeschef Elskåp, OEM Automatik AB

1. – OEM Automatic erbjuder ett unikt sortiment av högkvalitativa komponenter från fler än 60 ledande tillverkare, främst inom industriautomation.

2. – Det unika samarbetet gör att Elektroskandia tar del av den djupa kunskap och det breda sortiment vi byggt upp under våra 40 år på marknaden. Detta gör att Elektroskandia med sin närhet till kunderna och högklassiga logistik når ut till marknaden med ett unikt erbjudande. Samarbetet har lett till att Elektroskandia idag kan förse marknaden med ett komplett sortiment av komponenter för elskåpsbyggnation och automationslösningar.

 

Magnus TollMagnus Toll, grossistansvarig, Phoenix Contact AB

1. – Allt för kopplingsskåp och industriautomation. Det innefattar ett brett spektra av produkter från anslutningsplint till strömförsörjning, mätvärdesomvandlare, styrsystem, industriella nätverk och systemlösningar inom automation.

2. – Kunderna kan minimera antalet leverantörer och köpa det de behöver på ett ställe. Genom Elektroskandia kan vi erbjuda slutkunder en helhetslösning med vårt kompletta sortiment.
– Elektroskandia har bra logistik. De flesta av våra produkter finns lagerlagda på deras centrallager i Örebro och kunderna kan få leverans nästa dag. Vi har genom åren utvecklat gemensamma rutiner för logistik och administration där vi packar gods direkt i Elektroskandias egna lådor som sen scannas in på centrallagret med leverans varje tisdag och torsdag.

 

Lennart JohanssonLennart Johansson, säljchef, Schneider Electric AB

1. – Det är framför allt automationsprodukter och lågspännings eldistributionsprodukter.

2. – Vi har ett produktsortiment som täcker 99% av apparatskåpsbyggaren och OEM-kundens behov vid byggnation av apparatskåp och automationskomponenter till maskiner. Utöver det behöver kunderna även andra produkter som används vid installation och service. Genom att köpa hos Elektroskandia kan de via en leverantör få tillgång till allt materiel.
– Inom Elektroskandia finns hög kompetens och de ger bra support på våra produkter, men skulle det mot det förmodan inte räcka till kan kunderna givetvis även vända sig till vår support.
– Elektroskandia erbjuder sina kunder bra logistiklösningar och vi jobbar mer och mer med grossister och ser stora gemensamma möjligheter.
– Allt fler kunder vill också handla via nätet och Elektroskandia har en väl utvecklad webbhandel.

 

Michael BeroniusMichael Beronius, försäljningschef, Weidmüller AB

1. – Det är bland annat överspänningsskydd, reläer, kapslingar, plint, signalomvandlare och HDC-don.

2. – Framför allt kan de dra nytta av Elektroskandias logistik som innebär att kunden alltid får sina produkter på rätt tid vid rätt plats vid rätt tillfälle.
– Genom sin lokala nävaro med butiker och säljare över hela landet har kunderna alltid nära till Elektroskandia.
– Att kunderna genom en inköpskanal får tillgång till det kompletta sortiment av högkvalitativa produkter som de behöver.