Erik Kjellberg, chef för Installationsavdelningen på Karlsborgs Energi, hade fått i uppdrag att ge förslag på lämpliga utomhusarmaturer till det nybyggda kvarteret Rondellen i Mölltorp. Valet blev Cebe-armaturen Tersus i svart utförande.

Mölltorp är en mindre ort i närheten av Karlsborg där Karlsborgsbostäder byggt två hus, innehållande 16 nya lägenheter, i kvarteret Rondellen. Inflyttning av de första hyresgästerna skedde under midsommarveckan.

Pollare och stolparmaturer

I början av året blev Karlsborgs Energi kontaktade av Karlsborgsbostäder.

– De var ute efter lämpliga utomhusarmaturer till gångvägar och gårdsplan vid deras nya bostäder i kvarteret Rondellen. Det skulle dels vara stolparmaturer dels pollare, säger Erik Kjellberg.

Förutom att armaturerna skulle vara estetiskt tilltalande var det också krav på låg energiförbrukning samt att det var LED.

– Av erfarenhet vet jag att det kan vara svårt att hitta stolparmaturer och pollare som matchar varandra. Jag blev därför positivt överraskad när jag slog upp Elektroskandias tidning Volt och fick se en annons för deras armatur Tersus, säger Erik Kjellberg.

 

Svart utförande

Tersus är en robust armaturserie i en modern, tidlös design som finns för stolpmontage och pollare. Armaturen ger ett mjukt och behagligt ljus. Kombinationen av visuell komfort och energieffektivitet gör dem lämpliga för miljöer så som t.ex. parker, torg, parkeringsplatser och bostadsområden.

– Erik Kjellberg kontaktade mig och jag offererade Tersus, fyra pollare samt sex stolparmaturer. Vid det här tillfället var armaturen alldeles ny i sortimentet och det här var faktiskt det första projektet till vilket vi levererade Tersus i svart utförande, säger Jan Franzén, utesäljare Elektroskandia.

– Karlsborgsbostäder tyckte Tersus var snygg samt att den dessutom uppfyllde alla deras krav. De valde mellan den svarta och metallutförandet, men de tyckte bäst om den svarta. Husen är gula och har svarta balkonger så den svarta armaturen matchar perfekt. Vi monterade armaturerna i början av sommaren, allt fungerade bra och vår kund är jättenöjd med såväl armaturernas design som ljuset de ger, avslutar Erik Kjellberg.