Om man vill sälja bilar är det viktigt att bilderna man lägger ut på nätet blir bra. Detta var inte fallet vid Riddermark Bil:s anläggning i Arninge, där belysningen i lokalerna var alldeles för dålig. Lösningen blev att byta till nya Cardi-armaturer från Elektroskandia.

Riddermark Bil är Sveriges största återförsäljare av begagnade bilar och vid sina 15 butiker hjälper de varje dag över 300 kunder med sin bilaffär. När företaget flyttat in i en lokal i Arninge, Täby kom de snabbt underfund med att belysningen i lokalerna var alldeles för dålig.

– Ljuset i lokalerna räckte inte till, vilket framför allt visade sig när de skulle fotografera bilar inför försäljning. De befintliga lysrören var gamla och på 3000 kelvin, vilket gjorde att ljuset blev gulaktigt och alldeles för svagt, säger Thomas Sellberg, Skärgårds El.

 

Bäst kompetens inom belysning

Skärgårds El fick uppdraget av Riddermark Bil att få förslag och offert på ny belysning. Thomas Sellberg kontaktade Jimmy Lodfelt, säljchef region Stockholm Elektroskandia så att de tillsammans kunde besöka anläggningen och gå igenom förutsättningarna.

– För mig var det självklart att kontakta Elektroskandia då jag anser att de har branschens bästa kompetens inom belysning, säger Thomas Sellberg.

– Vi inventerade belysningen och tog mått på väggar och tak, det gällde såväl bilhallen som kontor och allmänna utrymmen. Därefter projekterade jag, gjorde belysningsberäkning och offert där vi räknade med att göra ett 1 till 1-byte, säger Jimmy Lodfelt.

 

Cardi-armaturer

Offerten godtogs och i slutet av maj installerades den nya belysningen. Hela jobbet utfördes snabbt under en dag av tre montörer från Skärgårds El.

– Vi levererade cirka 80 st Tryggve Teknik till stora bilhallen, infällda Plato 60×60-plattor till övriga utrymmen och Custa 65 till slussen, där de tvättar bilar. Samtliga armaturer är av varumärket Cardi. För att få bästa möjliga effekt ökade vi färgtemperaturen på belysningen till 4000 kelvin, säger Jimmy.

– Riddermark Bil är mycket nöjda med resultatet. Det blev en väldig skillnad på ljuset i lokalen, som nu upplevs mycket ljusare och fräschare och framför allt så blir nu bilarna bra på bild. Det här gjorde att vi också fick förtroendet att byta till ny armaturer i deras stora rekondhall i Kungsängen, där målsättningen var att med belysning skapa en bättre arbetsmiljö, avslutar Thomas Sellberg.