Allt fler av de gamla utomhusarmaturerna vid Grebo skola hade gått sönder och det var dags att uppgradera belysningen. Lösningen blev Cebe-armaturen Tersus.

Grebo skola ligger i ett vackert naturområde 1,5 mil från Åtvidaberg. Här går elever från förskoleklass upp till och med årskurs 6.

– Belysningen på skolgården och vid parkeringen på Grebo skola blev allt sämre, kvicksilverarmaturerna hade börjat bli till åren och flera av armaturerna hade slutat fungera. Det var därför dags att byta ut dem och då investera i en mer energieffektiv belysning, då vi inom kommunen arbetar aktivt med att minska energianvändningen, säger Patrik Mellström, fastighetstekniker på Åtvidabergs kommun.

Presenterade Cebe-sortimentet

Ungefär samtidigt som de ansvariga på Åtvidabergs kommun började titta runt efter nya belysningsarmaturer till Grebo skola fick man besök av Elektroskandias utesäljare Kjell Fröjd.

– Jag besökte Åtvidabergs kommun och presenterade vårt Cebe-sortiment av belysningsarmaturer och beskrev fördelar, ljusflöden, energibesparing etc., säger Kjell Fröjd.

– Det kom ju väldigt passande att Elektroskandia var förbi och visade upp sina armaturer. Vi tittade igenom sortimentet och fastnade för armaturen Tersus, som vi beslöt att testa på Grebo skola, säger Patrik Mellström.

Ljusare och tryggare

Tersus är en allsidig armatur i en modern tidlös design och den ger ett mjukt behagligt ljus genom den stora opala ytan. Armaturen är en utmärkt ersättare när äldre belysning ska uppdateras. Tersus passar i många olika miljöer som parker, torg, parkeringsplatser och andra publika områden. Tersus är mycket robust IK10.

– I förste skedet installerade vi sex st Tersus som ersättning för de armaturer som var sönder. Både vi själva, lärarna och eleverna på skolan blev mycket nöjda med resultatet och det beslöts därför att vi även skulle ersätta övriga utomhusarmaturer vid skolan med Tersus, säger Patrik Mellström och fortsätter:

– Det har blivit stor skillnad och ett klart bättre ljus vid skolan nu. Miljön upplevs som tryggare och säkrare. Samtidigt är det positivt att vi i och med armaturbytet säkert gör en energibesparing på minst 50 procent.