Vimmerby Elektriska har valt att använda sig av Elektroskandias logistiktjänst kundunikt lager. Målsättningen är att montörerna ska kunna nyttja tiden bättre och arbeta effektivare.

Vimmerby Elektriska har 21 montörer, man är inriktade mot företag och framför allt industrier i Vimmerby, Hultsfred med omnejd.

– Vi arbetar med ett antal stora företag som till exempel IKEA, Arla, BoKlok och Metallfabriken Ljunghäll. Det är dels underhållsarbeten dels projekt, säger Alexander Henningsson, projekterare på Vimmerby Elektriska.

Insåg fördelarna

Företaget har länge varit kund hos Elektroskandia men i år har samarbetet fördjupats.

– Det var Elektroskandias säljchef Cristoffer Lundberg och butiksansvarige i Oskarshamn Alexander Johansson som först lanserade idén med kundunikt lager för oss. Vi insåg snabbt fördelarna med att ha de artiklar vi löpande behöver hemma på våra egna lagerhyllor, utan att själva behöva köpa in lagret. Tidigare så fick vi lägga tid på att åka till närmsta elgrossist och hämta artiklar eller beställa och vänta till leverans nästa dag, säger Alexander Henningsson.

Industriprodukter

Nästa steg var att de ansvariga på Vimmerby Elektriska och Elektroskandia tillsammans gick igenom förutsättningarna och tittade över vilka artiklar som skulle finnas på lagret.

– Förutom artiklar som är allmänt gångbara, som till exempel strömbrytare, uttag etc. så har vi lagt upp en hel del industriprodukter som kontaktorer och kopplingslådor. Totalt omfattar lagret 540 st artiklar, säger Alexander Johansson.

Tre veckor att komma igång

Efter att sortimentet var bestämt tog det cirka tre veckor innan det kundunika lagret var igång.

– Vi fick hem lagret i omgångar under en vecka och hade då innan förberett och gjort plats för artiklarna i en speciell avdelning i våra lokaler. Tobias Andersson från Elektroskandias logistikavdelning kom sen ner och hjälpte oss med att märka upp hyllorna med streckkodsetiketter och att lägga upp artiklar på hyllorna. Han hade även en genomgång med alla montörer och visade bland annat hur det fungerar med att skanna artiklar via appen i mobilen, säger Alexander Henningsson och fortsätter:

– Vi har nu kört det här i några veckor, det fungerar riktigt bra och vi uppskattar enkelheten. Alla har börjat vänja sig och det är smidigt med appen. Lagret fylls på automatiskt och vi slipper tänka på att beställa artiklar om det inte är något speciellt som behövs. Med vårt kundunika lager har vi fått en effektivare hantering och kan i större utsträckning koncentrera oss på jobben ute hos våra kunder.

 

Kundunikt lager – så här fungerar det!

För att få reda på mer kring Elektroskandias erbjudande kundunikt lager och hur det fungerar fick vi en pratstund med Mats Westerdahl, chef Logistiktjänster på Elektroskandia. Läs mer här!