Elektroskandia Sveriges hållbarhetsrapport publicerades i slutet av juni. Den beskriver på ett översiktligt sätt det långsiktiga hållbarhetsarbetet, med löpande investeringar som syftar till att effektivisera, utveckla och förädla företagets erbjudande.

Årets hållbarhetsrapport innehåller flera nyheter på området och Marcus Gustavsson, hållbarhetsansvarig på Elektroskandia, berättar om ett par av dessa.

– Vi har i år valt att ta med mer data om klimatutsläppen och vad vi gör för att reducera dem. Bland aktuella åtgärder kan bland annat nämnas att vi fortsatt öka andelen transporter med HVO100 och genomfört åtgärder för att stärka vår återvinning genom att öka antalet avfallsfraktioner som källsorteras, säger Marcus och fortsätter:

– En annan satsning inom hållbarhet är vårt samarbete med fotbollsturneringen Gothia Cup, där vi för andra året i rad är Officiell Partner. Vi är mycket stolta över att fortsätta detta samarbete, som är en del i vårt arbete att som branschledande företag aktivera oss och ta ett socialt ansvar. Elektroskandia och Gothia Cup har en samsyn vad gäller fyra av de globala målen – god hälsa och välbefinnande, jämställdhet, minskad ojämlikhet samt att bekämpa klimatförändringarna.

Intresse från olika målgrupper

Hållbarhetsrapporten baseras på den internationella standarden GRI och omfattar hela Elektroskandias hållbarhetsarbete, vilket inkluderar ekonomiska och sociala frågor samt miljöfrågor. Rapporten är för andra året i rad granskad av KPMG:s revisorer.

– Hållbarhet blir allt viktigare och kraven ökar att för kunder och samarbetspartners kunna visa upp hur man som företag arbetar med att minska utsläpp, vara en bättre arbetsgivare etc. Vi märker också intresse från en del som söker jobb på Elektroskandia, att man läst vår hållbarhetsrapport för att få insyn hur vi är som arbetsgivare. Det är med andra ord många olika målgrupper som ska kunna ta till sig vår rapport och det är därför viktigt att den är lättläst, överskådlig och grafiskt tilltalande, säger Marcus.