Kintab vill kunna ge snabbast möjliga service till sina kunder och har därför ett kundunikt lager från Elektroskandia i sina lokaler. Det möjliggör hög tillgänglighet på elmateriel även om det gäller jourjobb på kvällar och helger.

– Vi har bred kompetens inom el och våra kunder är idag främst större industrier, fastighetsägare och elnätsbolag. Förutom vanliga elinstallationsarbeten och service har en av våra specialiteter blivit att arbeta med högspänning, installation av ställverk etc. Inom detta område hjälper vi även en del andra elinstallationsföretag, som inte har den kompetensen, säger Magnus Gustafsson, vd och projektledare på Kintab.

Erbjuder helheten

Kintab startades 2019 av Magnus Gustafsson och John Smith, idag är man nio anställda och verkar främst inom Trollhättan med omnejd. Företaget består av två avdelningar, en byggavdelning med tre medarbetare och en elavdelning med elektriker och projektledare.

– Det är en stor fördel att även kunna erbjuda byggdelen, vilket innebär att vi har helheten och även kan gjuta fundament med mera. Det uppskattas av våra kunder att kunna få ett komplett projekt levererat av en leverantör, säger Magnus.

Sedan några år tillbaka samarbetar Kintab med Elektroskandia där de handlar mycket av den materiel de behöver till sina olika projekt. Elektroskandias utesäljare Tobias Braatz har nära kontakt med företaget och det var i samband med att han berättade om Elektroskandias tjänsteutbud som man kom in på det här med möjligheten för dem att ha ett kundunikt lager.

Det är först när man med sin mobil skannat ut artiklarna som Elektroskandia fakturerar dem.

Magnus Gustafsson, Kintab och Tobias Bratt, Elektroskandia.

– Våra kundunika lager blir allt mer populära hos mina kunder i regionen. Flera kunder har redan kundunika lager och en del nya är på gång. Ofta kan det vara denna tjänst som gör att installatören väljer Elektroskandia som materielleverantör, säger Tobias.

Fokus på storkunder

Ett kundunikt lager innebär att Kintab har ett lager med artiklar som man själv valt ut. Lagret ägs av Elektroskandia och artiklar faktureras först när de skannats ut från lagret och påfyllning av nya artiklar sker automatiskt vid förutbestämda beställningspunkter. Bland fördelarna märks att kunden ej behöver bekosta ett eget lager, har hög tillgänglighet och snabb tillgång till materiel.

– Vi började med att ha kundunika lager i två av våra servicebilar. Det fungerade mycket bra och de hade den installationsmateriel som behövdes i det dagliga arbetet tillgängligt i bilen. Vi hade då en hel del service och installation hos privatkunder. Tyvärr dog sen den marknaden lite över en natt, bland annat på grund av ökade räntor och skenande elpriser. Efter det valde vi att fokusera mer på storkunder och i och med det byggde vi istället upp ett gemensamt lager från Elektroskandia i våra egna lokaler, säger Magnus.

– Det är en del jourjobb och kunder kan ringa både kvällar och helger, framför allt när det gäller kraftjobb. Det kan exempelvis vara en kabel som har grävts av. Då vi har materiel för att kunna åtgärda det på vårt lager så kan vi snabbt vara ute på plats och åtgärda felet så att kunderna slipper stå strömlösa någon längre tid, säger Magnus och fortsätter:

– Det fungerar mycket bra och såväl våra kunder som de anställda är positiva till att vi alltid har relevant materiel på lager. En stor fördel är också att man kan ändra lagret över tid och lägga till eller ta bort artiklar beroende på efterfrågan. Det kundunika lagret gör att vi spar tid och alltid kan ge snabb service till våra kunder.

Ett 100-tal artiklar

När Kinta under förra året flyttade till nya lokaler beslöt man att här göra plats för det nya lagret som innehåller cirka 100-talet artiklar, bestående av mycket grovt materiel, skarvar, stora säkringar, kabelskor med mera. Dessutom lite vägguttag, kabel och vanlig installationsmateriel.