Stressat tidsschema för installationen? En lösning är att beställa belysningsarmaturerna projektpackade med förmonterad kabel och snabbkoppling! Det effektiviserade arbetet för Bårdéns El vid projektet hos KB Media i Halmstad.

KB Media är en grafisk och digital produktionsbyrå i Halm­stad som är i full färd med att bygga nya produktions- och kontorslokaler. Den nya fastigheten består av en yta om totalt 1000 kvm fördelat på två våningar. Elinstallationen i huset utförs av Bårdéns El.

– Elektroskandia levererar all elmateriel till projektet. Vi brukar använda dem i många av de jobb vi har. Vi har god kontakt med deras personal i Halmstad och de är bra på att leverera, säger Peter Edenlind, Bårdéns El och fortsätter:

– När det gällde belysningen så frågade vi först kunden om deras krav och önskemål. Vi ritade ett ungefärligt förslag som vi skickade till Elektroskandia. De återkom därefter till oss med offert på lämp­liga armaturer samt belysningsberäkning. Smidigt och enkelt för vår del.

Tidspressat projekt

Projektet startade under senhösten för Bårdéns El och i mars ska det vara klart. Då det är tidspressat ville man finna lösningar för att kunna utföra installationerna så effektivt som möjligt. De kontaktade därför Elektroskandias utesäljare Richard Swerre och tillsammans gick man igenom förutsättningarna.

– Vi kom fram till att vi skulle leverera alla armaturer projektpackade, med monterad kabel och snabbkoppling. Det skulle minimera installationstiden en hel del, säger Richard Swerre.

Enkelt för montörerna

Elektroskandia har levererat drygt 130 belysningsarmaturer, bland annat LED-plattan Plato Prisma, downlight DL150 samt pendelarmaturen Parentes, till projektet. Armaturerna levereras färdiga med don, tvåmeters kabel och EnstoNet snabbkoppling.

– Det här har sparat mycket tid för oss samtidigt som det gett oss bättre flyt i installationsarbetet. Dessutom är det smidigt med snabbkoppling, då det är enkelt att ändra armaturernas place­ring om kunden i framtiden vill göra någon förändring. Vi är nu i slutfasen av projektet, det har fungerat mycket bra med leveranserna från Elektroskandia och tack vare förmonteringen på armaturerna har vi kunnat effektivisera installationen, avslutar Peter Edenlind. 

Kundanpassad konfiguration
Tid är idag en bristvara vid installationer och det gäller att arbeta så effektivt som möjligt, så att montörerna kan koncentrera sig på installa­tionsarbete istället för att behöva tänka på förarbete och hantering av extra material och emballage. Elektroskandia har smarta och kostnadseffektiva logistiklösningar, som gör att du som kund kan frigöra resurser, uppnå maximal flexibilitet, kostnads­effektivitet och ger dig ett ökat fokus på din kärnverksamhet. En sådan tjänst är förmontering av kabel och snabb­koppling på armaturer.