Allt fler säkerhetsföretag väljer att ha kundunika lager från Elektroskandia. Ett är Professionell Säkerhet i Skåne AB, som ser många fördelar med den snabba tillgängligheten av materiel.

Professionell Säkerhet växer så det knakar. Förra året ökade man omsättningen med 35 procent och man ser ingen avmattning när det gäller efterfrågan på säkerhet.

– Kameraövervakning ökar mer och mer, men även inom våra andra områden passersystem, inbrottslarm, brandlarm och utrymningslarm märker vi stor efterfrågan. Det är en intressant utveckling och vi ser till att vi hela tiden har rätt kompetens inom företaget för det marknaden vill ha, säger Leif Magnusson, installationschef Professionell Säkerhet.

Ville bli effektivare

Företaget har 23 anställda, finns i Malmö, Helsingborg och Landskrona och jobbar över hela Skåne med installation och service av säkerhetssystem.

– Vi har valt att samarbeta med Elektroskandia, dels för att de har ett komplett sortiment inom säkerhet dels för att de kan erbjuda bra logistiktjänster. Bakgrunden till att vi valde att ha kundunikt lager från Elektroskandia var att vi ville bli effektivare. Vi måste ofta ha snabb tillgång till materiel oavsett om det är till en nyinstallation eller en service. Att då beställa och få leverans nästa dag eller behöva åka och hämta materiel i en butik på andra sidan stan är inte snabbt nog. Vi vill kunna ge våra kunder snabbast möjliga service och då är ett kundunikt lager en smart lösning, säger Leif Magnusson.

– Det är många av våra kunder som är intresserade av den här lösningen. Jag besökte Professionell Säkerhet förra året och förklarade fördelarna som det skulle innebära för dem att ha ett kundunikt lager. Det tog sen inte lång tid innan de hade bestämt sig för att testa vid sin filial i Malmö, säger Pontus Olsson, utesäljare på Elektroskandia.

Skannar med sin smartphone

Det kundunika lagret ägs av Elektroskandia men finns i Professionell Säkerhets lokaler. Med hjälp av sin smartphone skannar de anställda en streckkod på lagerhyllan, för respektive produkt som ska hämtas ut. Först därefter blir Professionell Säkerhet fakturerad för materielen. Elektroskandia sköter automatiskt påfyllning av nya produkter på lagret.

– Tillsammans gick vi igenom vilka produkter som deras kundunika lager skulle bestå av. När vi sen levererat artiklarna till lagret kom vår etableringsansvarige Anders Jansson och hjälpte till att köra igång det hela. Till att börja med består lagret av cirka 60 artiklar, men på sikt lär det hamna på ungefär 100, säger Pontus Olsson.

Fylls på automatiskt

– För oss är snabb tillgänglighet jätteviktig. Vi har jourservice för många kunder och då gäller det att vi snabbt kan åtgärda fel på exempelvis ett passersystem eller ett inbrottslarm. Både vår service och installation har stor nytta av det kundunika lagret. Vi har fyllt vårt lager med allt ifrån kortläsare och detektorer till kablage och övrig installationsmateriel. Sen har vi också rätt mycket batterier på lagret. Då det blir en hel del byte av batterier är det bra att vi har dem nära inom räckhåll, säger Leif Magnusson och fortsätter:

– Vårt kundunika lager fungerar jättebra, det underlättar för alla på företaget och är även lönsamt. Vi vet att vi alltid har rätt produkter hemma, vi behöver inte fundera på att beställa nya produkter och sen slipper vi ligga ute med pengar för ett eget lager. Vi är nöjda och kommer senare under året även att etablera ett kundunikt lager från Elektroskandia vid vår filial i Helsingborg.