Hemelektronikföretaget Power, tidigare Expert, utökar sitt centrallager i Skillingaryd, från nuvarande 60 000 till 88 000 kvadratmeter. Gränna Eltjänst ansvarar för elinstallationerna och Elektroskandia levererar merparten elmateriel.

Powers utökade centrallager kommer att kunna förse samtliga nordiska marknader med hem­elektronikprodukter. Förutom de ökade lager­ytorna, lagerkontor och konferenslokaler kommer även trafikflödet på anläggningen effektiviseras med nya in- och utfarter, för bättre flyt i logistiken.

– Vår uppdragsgivare är YLAB Larssons Bygg AB. Vi har sam­arbetat med dem ett antal år med mycket gott resultat. Vår roll i projektet är att installera el, nätverk, kraft, belysning, nödbelysning och brandlarm, säger Oscar Lager, projektledare Gränna Eltjänst.

Kort byggtid

Byggnationen påbörjades i slutet av förra året och för Gränna Eltjänst påbörjades projektet i februari då man levererade markrör, kanalisationer och gjorde vissa installationer för brandlarmet på taket av byggnaden. 

– I mars körde vi sen igång ordentligt med elinstallation­erna och vi har varit uppåt sju, åtta man som installerat. För oss är det här ett stort projekt med ganska kort bygg­tid, då det ska vara klart till oktober, säger Oscar lager och fortsätter:

– Jag tog på ett tidigt stadie kontakt med Mats Rustan på Elektroskandia och gick igenom vad vi skulle behöva för materiel. Vi har ett bra samarbete med Elektroskandia Jönköping och vi på kontoret pratar dagligen med dem. Det viktigaste är dock att leveranserna kommer i tid och det fungerar alltid med Elektroskandia. Sen har de också ett bra utbud av produkter, inte minst inom belysning, som ofta är en stor del i varje projekt.

Hemelektronikföretaget Power utökar sitt centrallager i Skillingaryd, från 60 000 till 88 000 kvadratmeter.

Belysning från Cardi

– Gränna Eltjänst har valt att jobba med varumärket Cardi när det gäller belysning, såväl ute som inomhus. För lastgården, där de hade högt ställda krav på lux, har vi leve­rerat mastbelysning med strålkastare T300, 48 stycken. Dessutom kontorsbelysning, LED-plattor, downlights och armaturen Helios i konferensrum och matsal. Vi har också levererat mycket kabel och bland övriga produkter till projektet kan nämnas nödbelysning, Garo laddboxar, närvarostyrning och uttagslådor G-Box, säger Mats Rustan, utesäljare Elektroskandia.

Leveranser i tid

Gränna Eltjänst har beställt det mesta via Elektroskandias webbhandel. 

– Det har fungerat mycket bra med Elektroskandia och vi har fått våra leveranser i tid, viktigt i detta projekt då tiden har varit vår största utmaning. Det har varit väldigt mycket montage på ganska kort tid. Det har därför gällt för oss att hålla montörerna motiverade, genom att vara på plats, visa intresse och ge snabba, tydliga besked. En gång i månaden har vi också haft projektmöte i samband med frukost eller lunch, då vi gått igenom tidsplanen, kommande moment, hur vår bemanning ser ut och så vidare. Det här sättet att arbeta har gett resultat då alla vetat vad som ska göras, när och vad som kommer att krävas. Det har hjälpt oss att genomföra projektet på ett effektivt sätt, säger Oscar Lager.

Nästa projekt

Redan efter semestern startade Gränna Eltjänst med nästa stora projekt. Även denna gång är det tillsammans med YLAB och nu gäller det nybygg­nation av ett lager, för Babyland och Widforss, på 38 000 kvadratmeter i Morgongåva.

– Det är ett rätt omfattande jobb, såväl ute som inomhus, och det ska vara klart vid nyår. Även till detta projekt köper vi all elmateriel och belysning från Elektroskandia och Cardi, avslutar Oscar Lager.